Nalewka czosnkowa- źródło zdrowia

Mówi się, że już po jednej kuracji wiek organizmu cofa się o 16 lat.

Receptura tej nalewki pochodzi z Tybetu z IV wieku przed naszą erą.Jest to prościej mówiąc nalewka czosnkowa o niezwykłych właściwościach. Nalewka ta uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca i mózgu, tworzeniu się nowotworów, paraliżowi i miażdżycy. Poprawia wzrok, odmładza organizm, oczyszcza go z tłuszczu, wypłukuje zalegający wapń i szybko poprawia przemianę materii. Nalewka ma poza tym działanie moczopędne, wykrztuśne, wzmacniające, rozgrzewające, uśmierzające ból. Odkaża również przewód pokarmowy i zapobiega wrzodom oraz wzmacnia odporność organizmu na choroby.
Rzeczy, których potrzebujesz:
350 g czosnku (obranego), 200 ml czystego spirytusu, szklany pojemniczek

Przygotowanie nalewki czosnkowej
Czosnek rozcieramy na miazgę za pomocą drewnianej lub porcelanowej łyżki i zalewamy spirytusem. Szczelnie zamykamy i stawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 10 dni (nie należy trzymać w lodówce). Po 10 dniach odcedzamy do ostatniej kropelki i przelewamy do szklanej buteleczki lub słoika i wstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na kolejne 4 dni. Nalewka jest gotowa.

Kuracja
Kuracja trwa 12 dni. Każdą ilość kropel należy podawać z kwaśnym mlekiem, maślanką lub kefirem (wystarczy duża łyżka). Nalewkę przyjmujemy 3 razy dziennie za każdym kolejnym razem zwiększając ilość kropel o 1. Zaczynamy od 1 kropli aż dojdziemy do 15. Następnie przyjmujemy znów 15 kropel i zmniejszamy ich ilość aż do 1. 11 i 12 dnia przyjmujemy po 25 kropel nalewki 3 razy dziennie.

Jak często przeprowadzać kurację?
Są dwa różne źródła – jedno mówi że kurację można przeprowadzać co rok zaś drugie że co 5 lat.

Recent Posts